Mikmak house

Zespół szeregowych domów mieszkalnych MIKMAK HOUSE zlokalizowany jest w południowej części Wrocławia, na osiedlu Klecina w bezpośrednim sąsiedztwie zielonych terenów rekreacyjnych ciągnących się wzdłuż wysokiego brzegu rzeki Ślęzy od Parku Grabiszyńskiego, przez Park Kleciński, aż do Torów Wyścigów Konnych na Partynicach. Otwarty widok na Park Kleciński jest jednym z atutów tej lokalizacji.

Przestrzeń pomiędzy projektowaną zabudową a rzeką Ślęzą, zgodnie z Miejscowym Planem Zagospodarowania Przestrzennego – przeznaczona jest wyłącznie pod funkcje rekreacyjną. W przyszłości, tereny zielone Parku Klecińskiego i nowo powstającej zabudowy mieszkaniowej mają być spięte kładką przewieszoną nad korytem rzeki Ślęzy.

Nasza oferta skierowana jest do tych osób, które cenią sobie komfort i nowoczesność połączony z bliskością natury. Nie bez znaczenia zostaje również bliskość szkół, przedszkola, Centrum Handlowego na Bielanach, jak również możliwość szybkiego dotarcia do dróg wylotowych z miasta, autostrady A4 i autostradowej obwodnicy Wrocławia. Bliskie sąsiedztwo pętli tramwajowej, przystanków autobusowych komunikacji miejskiej umożliwia dogodny dojazd środkami komunikacji zbiorowej we wszystkich kierunkach.

MIKMAK HOUSE jest pierwszym w Polsce projektem, który tak znacząco różni się od typowej zabudowy szeregowej. Jednolita kolorystyka użytego materiału, która stanowi zarówno pokrycie dachu jak i ścian elewacji, nieregularny i dynamiczny kształt dachu, sprawia, że zabudowa tworzy ciekawy, nowoczesny i oryginalny architektonicznie obiekt, w którym poszczególne moduły różnią się od siebie formą i są niepowtarzalne.

Nietypowym rozwiązaniem jest również lokalizacja boksów garażowych. Wszystkie segmenty połączone zostały podziemną drogą prowadzącą do usytuowanych całkowicie poniżej poziomu terenu indywidualnych boksów garażowych mieszczących dwa samochody.

W skład zespołu wchodzi 16 segmentów, których powierzchnia użytkowa wynosi od 106 do 160 m2. Powierzchnia całkowita wraz z częścią piwniczną i garażową wynosi od 168 do 228 m2 , a w przypadku segmentu skrajnego nawet 289 m2.

Rozwiązania rzutów poszczególnych segmentów powstały w oparciu o sześć wariantów. Wszystkie zakładają umieszczenie w parterze strefy wejściowej wraz z kuchnią od strony ulicy a od strony południowo wschodniej pokoju dziennego otwartego na widok zieleni parkowej i rzeki . Piętro mieści 2 lub 3 sypialnie, łazienkę, garderobę. Trzecia kondygnacja, rozwiązana w czterech segmentach w formie poddasza użytkowego, mieści pokój wraz z łazienką. W pozostałych przypadkach poddasze jest nieużytkowe. W kondygnacji podziemnej oprócz garażu znajduje się pomieszczenie pralni i kotłowni oraz śluza łącząca mieszkanie z podziemnym boksem garażowym. Na stropie garażu zaprojektowano prywatne tarasy użytkowe wykończone deskami drewnianymi, oraz wydzielonymi do zazielenienia częściami pod taras typu „zielony dach”. Pozostałą część terenu przeznaczono do obsadzenia krzewami ozdobnymi i drzewami.

Do realizacji inwestycji przewidziano materiały nowoczesne, najwyższej jakości, które znacząco podniosą standard oddanych do użytku szeregów.

Konstrukcja budynku w części podziemnej zaprojektowana została jako żelbetowa natomiast w części nadziemnej jako mieszana, żelbetowa i murowana z bloczków Silka. Dociepleniem ścian będzie hydrofobizowana wełna mineralna umieszczona na podkonstrukcji systemowej aluminiowej. Ściany zewnętrzne budynku zostaną wykonane w systemie elewacji wentylowanych. Wykończeniem elewacji i połaci dachu będzie okładzina z blachy tytanowo – cynkowej patynowanej VM ZINC układana na rąbek stojący. Dodatkowo fragmenty elewacji będą obłożone listwami z drewna egzotycznego. Kolorystyka całości zespołu, w subtelnym czerwonym odcieniu, w kontekście zieleni parkowej sprawi, że w zależności od pory roku będzie się wyraźnie odcinała lub z nią zespalała. Bezpośrednio pod blachą znajdować się będzie membrana dyfuzyjna, wysoko paroprzepuszczalna.

Domy wyposażone zostaną w instalację teletechniczną, w skład której wchodzić będzie instalacja alarmowa – sygnalizacji włamania i pożaru, detekcji tlenu węgla, instalacja RTV SAT oraz instalacja : domofonowa, telefoniczna i internetowa. Istnieje możliwość indywidualnej rozbudowy instalacji w systemie tzw. Inteligentnego budynku.

W zakresie instalacji sanitarnych oprócz standardowych instalacji wodno – kanalizacyjnych, obiekt zostanie wyposażony w nowoczesny system klimatyzacji, wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła – tak zwaną „rekuperację”.

Miejsca narażone w okresie zimowym na zaleganie śniegu ( kosze połaci dachowych , rynny i rury spustowe, pochylnię wjazdu do garażu ) – wyposażono w instalacje grzewczą – przeciwoblodzeniową.

Mieszkania zostaną wyposażone w drewnianą stolarkę okienną, rolety, drzwi wejściowe drewniane z okuciami antywłamaniowymi oraz kocioł gazowy z zamkniętą komorą spalania. W zakres robót przewidzianych do własnego wykonania wchodzą prace związane z indywidualną aranżacją: montaż urządzeń sanitarnych, podłóg, wewnętrznej stolarki drzwiowej oraz docelowe wykończenie ścian powłokami malarskimi i okładzinami ściennymi.

Obecnie budowa została rozpoczęta a przewidywany termin jej zakończenia to czwarty kwartał 2012 r. Budowa zespołu finansowana jest w całości z kredytu udzielonego przez bank BGŻ. W związku z tym naszym Klientom możemy zaproponować wpłatę własną w wysokości 5-10% wartości szeregu płatną tuż po podpisaniu umowy natomiast resztę można zapłacić pod koniec budowy. Dla osób, które chcą posiłkować się kredytem bank BGŻ przygotował specjalną ofertę.

vintage bone china tea sets Amber Bead Necklaces